Saturday, 25 February 2012

ALLAH MAHA ADIL!

Posted by yanifahzi at 11:51 0 comments
ehem3..happy nyer!!xthu npe ada rsa mcm nie..ahhahah..ktwa sorg2 lagi..dh la duk uma sorg,ktwa sorg2 cm org gila dh..kn bgus lau ary2 rsa cmnie,xd la stress sgt..aku tahu ALLAH S.W.T maha adil,maha mengetahui..setiap apa yg berlaku pda jalan hidup aku nie mst ada hikmahnya..ALLAH ambil ibu dari aku than bg nnek yang sangat baik,aku xtahu mcmna aku nk bals semua pengorbanan dia kt aku..apa yg aku nk dia akn usahakn untuk aku berjaya..ALLAH pishkan aku dgn fikry(my ex bf)  dari aku sbb ALLAH nk bg yg lbeh baik dari dia untuk jaga dn bimbing aku..so skrg aku tahu knpa ALLAH pisahkn kteorg..sbb ALLAH nk bg dia untuk aku..i'm happy now! aku harap semua nie akan kekal smp akhir ayat aku..amin...







ini lah dia kehidupan, sentiasa disayangi <3..lalalallalalalala~

Monday, 20 February 2012

gila!!

Posted by yanifahzi at 03:49 0 comments

malam tido lmbt dlm kul 4 baru bole tido..bgon kul 8 lbeh..arghhh..memang ase mgntok tp tak tahu asal rsa happy je..hahaha..gila dh melanda diri..bgon2 je snyum sorg2..gila an..an..pastu masuk2 je opis dh dpt kje.haa..time buat keje nie..hahhah..memang lawak gila..semua silap..hahaha..pstu rasa nk gelak sorg2,snyum sorg2..smp akak kt sebelh tgk je..malu3!!hahaha..akak tu ckp okey ke tak nie..aku gelak je pastu ak buka la youtube dga lgu ''ku sedang jatuh cinta'' haa..yg kt bwah niee..pastu akak tu gelak je dengar lagu nie..aku senyum je la an..td kje memang bnyak tp rasa nk snyum je..hahahah..gila dh..lallallalalal~









ku tahu ku sedang jatuh cinta
ku tahu ku sedang jatuh cinta

sejak dulu kita bertemu ku rasakan ada sesuatu
inikah cinta yang ku rasakan setiap ku memikirkanmu

ooo aku sedang jatuh cinta
serasa indah rasanya hidup ini
ku tahu ku sedang jatuh cinta
ku tahu ku sedang jatuh cinta


=D

Saturday, 18 February 2012

toink..toink

Posted by yanifahzi at 22:30 0 comments
kekasihku dengar la isi hatiku!!hakhak
aku ingin bertemu..
klau kau rasa mesti ko tahu ..ahahah..miss u?miss me too?alahaiiii..knpa nie..knpa nie..adoii..abehhh..fallin in love!





lalalalallalalaallalala~
jiwang sebentar bersama irwansyah & zaskia sungkar!hihhihi

please come to papa!!really..hahhaha

Posted by yanifahzi at 00:32 0 comments
hah..time lapa cmnie la nk buat post pasal mknn..lapa seii..nk klua pegi beli makanan hujan so tgu mlm nanti nk melantak makanan nie puas2..nasi goreng!!arghhh..makanan pling sedop kt abad dunia nie...hahhaha..tak kira la ns goreng kg, ns goreng tom yam, ns goreng cndwn, ns goreng aym, ns goreng dging merah, ns goreng belacan,ns goreng cili padi,ns goreng paprik, ns goreng pattaya, ns goreng cina, ns goreng seafood, ns goreng USA, ns goreng ladna, ns goreng udang, ns goreng ape2 je la..asalkan ns goreng nama dia memang aku suka gila..suka GILA!! I NEED NASI GORENG..hahha..boleh lak mcmtu..one day nt bila aku dh abeh stdy pastu ada duit lebih aku nk buka restaurant nasi goreng..fuhh..memang best la an..restaurnt yg hanya jual ns goreng..hakhak..klau takda org dtg ak je la mkn hari2 ns goreng tu..hahahha..tgk skitt ns goreng tu cmne..hahaha







nak!nak!xtahan...grr




ns goreng pattaya..walaweii




prhh..ns goreng paprik..sedap gilerr..(>_<)




nie lagi fvrt nie..ns goreng udang!!satu bungkus..hahahaha



cukup la sampai disini.tak snggup nak type lagi pasal ns goreng nie..nk ngis..ahhaha..sbb xdpt mkn skrg..i really need you bebeh..hakhak


lallalalalalall~






Friday, 17 February 2012

i hate this prt!

Posted by yanifahzi at 21:38 0 comments
biasanya hari minggu cmnie mst g date tp skrg semua dh terasa lain..semua kene buat sorg2,dh xd spe nk teman..dh xd org bg smgt..dlu hari2 dia bg semangat..miss semua cm dlu.mkn sme2,stdy sme2,semua sme2..dlu xpenh rasa ssh,xd duet cmne skli pun rsa hppy je..skrg xd duet ase berat sgt cm mals nk prtikal pn ada..asa nk dduk uma tidow tu je..arghhh..teroknyerrr!!i hate this part,,grr














korang!!

Posted by yanifahzi at 08:47 0 comments
miss korg ssgt!!
nak sgt korang ada saat nie..xpenah rasa bosan bila korang ada..hpy jer..




miss korg la beb!



hahahha..miss korang nye joke




farah!mok!!





miss saat ini..



^_^



cept la abes LI nie..nk blik melimau nk lepak gn korg!3 bulan ag!!


Thursday, 16 February 2012

still need you ='(

Posted by yanifahzi at 08:18 0 comments

dh 5 bulan si dia meninggalkan diriku tp aku tetap ada rasa syang pada dia padahal dia dh tinggalkan aku utk pnpuan lain..mesti sakit kan bila org yg kita syang xdpt rasa apa yng kita rasa skrg..malam nie rindu sangat2 dekat dia..bia la apa org nk kta yg pnting aku sndri rasa smua nie..deaowg tahu ckp je,nah!cbe rsa baru tahu cmne pedih dia lagi pedih dri kne cili padi seii..walaweiii..sakit atii..but i still remember~



miss you so bad..



i wish you were here..stay wth me 4ever!









sangt2 rindukan awk!!

harap awk bhagia dengan orang yg awk syang skrg..sy harap..sy harap..ada KARMA !hahahha...
lalalallalala~














j















Wednesday, 15 February 2012

saya suka awk!!gilaaa

Posted by yanifahzi at 08:29 0 comments
gantokk...tp still nk wt post nie..sy suka awak!! suka awk!! knpa la ssh sgt nk phm..aii..ikot hati nk je ak col dia ckp '' aku suka kau!''..tp kang klau dia ckp xsuka aku..arghh..malu seii..lbeh bek diam je..klau ada jdoh mst ada..tp..eeee..malas la pkir..lupekan!grr





p/s: col la ckp awk suka sya..please2..hahaahah..<3





mamai glerr..wa chow cin chow lu..blah!

Monday, 13 February 2012

play this games!!

Posted by yanifahzi at 06:24 2 comments

malam2 nie trsa pulak nk crita psal mint aku nie..hahah..mint sgt gn bnde2 nie..haa..mst nk tw an..smua berkaitan mesteri nie la ak minat, mcm paranormal uh..ade gk dlu tpkir nk jd cmtu tp pkir2 blik tkot lak aii..so tebantut la niat nk smbung cita2 tu..hahha


meh ak bg korg permainan nk pggil bnde2 nie..hehe..hari mggu korg bosan xd kje an try la wt bnde2 nie..hha..



  • haa..yg first nie memang ssh sikit sbb korg kena ambk hati monyet yang masih segar,bkn yg lma punya ae.than bakar hati tersebut jd cm arang lbeh kurg cmtu la..lpstu tumbuk hati tu smp jd halus, letakkan bnde uh kt kedua2 kelopak mata korang. biasanya bole nampk bnde yg korg xpnh nmpk sblom nie..

  • okei,yg kedua nie senang sikit.korg bole cari tempat2 yg angker (berpuaka) than bkar kemenyan arab..haa..mst korg ttnya2 ape kemenyan arab tu an..pi kdai tnya sndri sb ak pun xtw..hahah..pstu ble dh bakar,jangan keluarkan sepatah pn perkataan means senyap la an..

  • kali nie gunakan payung lak..korg cary la mne2 payung kt rumah tu.. buka payung tu than dduk bwah pyung tu.haa..tp igat game nie kne wt time korg sorg2 kt uma..klau ada org lain hantu xnak dtg,segan katanya..hahaha

  • hah!yang nie lagi senang korg nk buat..korang cari 2 or 3 org mmber korg ( jangan ramai2 nt tkot lak hantu tu nk dtg) dduk kt tempat gelap pastu cerita pasal hantu..insyallah hantu2 tu dtg sbb hantu nie cpt je dtg kalu org mngumpt psal dia,,hahaha.. biasanya mereka ada di belakang orang yg becerita!



nie last game nk share dgn korang>>> memanggil jelangkung!try okei..



game nie kene sediakan satu patung dari kayu,lbeh kurg cmtu la.. biasanya dimainkan secara beramai2 (4-6 orang) saat terang bulan, dan bila arwah tersebut datang dia akan memperkenalkan dirinya dan becerita dgn menggunakan alat tulis semasa permainan dimulakan macam pemadam,kapur..ikot suka korang la nk bg hantu tu ape yg pnting benda tu alat tulis. pastu korang buat la abjad (a-z) dalam kertas,xpyah besa2 stakat hantu tu nmpk dh..haha..slalunya ada mentera untuk men bnda nie tp klau xd pun xpe kott...yg pnting korg pnggil mhluk tu dgn ikhlas..hhaha.jelangkung tu akan datang dn biasanya bnda nie nk kita memenuhi permintaan dia kalau tak dia akn sentiasa ikot kita kemana saja!

  • korang buat satu bulatan dlm 4-6 orang
  • patung kayu tu letak kt tengh
  • letakakn kertas yg korag dh tulis abjad a-z td
  • pastikan tiada lampu yang on,hanya sebatang lilin okei
  • letakkan satu alat tulis pape la dekat ketas td
  • pastu korang panggil ''jelangkung'' x3
  • kalau xmuncul gk,pnggil sampai dtg lau xnmpk gk korg pi je la tido..hahah













haaa..so,ape lagi pi try men..slamat mencuba!hikhik




lbeh kurg cmnie la tp nie terang sangt,klau bole gelap lg..hahha



cmnie la contoh patung kayu yg xserupa patung..





klau nie yg datang pun boleh!





mst nie yg korg nk jumpa kan..arghhh!!seramn niee..



Sunday, 12 February 2012

mohd abbas rashid

Posted by yanifahzi at 10:24 2 comments
hah!!! nk mention bff ak yg wt relationship gn ak kt fb.. haaa.. mamat nie mmbe ak,dia nie lahir buln sme gn aku tu yg kteowg stu kpla..bkn stu kpla kembar ae, stu pmikiran..hakahak..tuii..memang bst lau borak gn dia nie..ayt dia slalu sebut ''pentol''hahhahaa..asa nk gelak tgolek2 ble dia pi translet ayt nie kt google trnslate..gila..hhaha..meh ak tnjuk muka dia skitt..


comei an..an..cm ak..hahha..nk mention gk ''aku'' kt comei tu..;D



haaa..pnpuan2 kt lua sna bole la lau nk knl2 mmbe ak nie..ak tlong promote dia kt snie..hahaha
*bas,jgn mara bas,gurau je*





toink3!!going to sleep..lalalla~

1.30 am

Posted by yanifahzi at 09:31 0 comments


kalau la bf yg bg lagu nie.. aiii..best2.. suke2, feeling ar gk..so apa kta korg dgo gk mst ase..hah,ase ape tu ak xtw la an..haahah..lyan~



tumpang lalu.. toink3!!

kenagan sahabat 2012

Posted by yanifahzi at 06:55 2 comments
malam nie nk imbas  balik kt mmbe ak nie sorg tp syang nya dia telah meninggalkan dunia pd 03.02.2012.. memang sedih gilar time nie, jgn tnya la bpe kli hingus nie kua..memang dh xkira bpe kali.. tgk nnek dia,adk dia lg2 gf dia..sdihhhh!! sumph sdih.. gf dia my bst frens..lg ar ase nk meraung dga brita kematian nie.. dlu selalu gk join dia klua date.. g brya rmai2..memang xsgke dia akn pergi secepat nie..haa..nk ngis nie..hahh!! 


MUHAMMAD UBAIDULLAH
hanya mampu sedekahkan al- fatiha untunknya,sahabat..





dia la sahabat dan jiranku di muhibah

ABC!!

Posted by yanifahzi at 03:45 3 comments
bila la nk dpt teman hidup nie..hari2 mkn sorang..memang bosan..klau la hidup ini seindh drma..haha..aduaii.dh msuk ayt tu abeehh r..perot dh mula wt konsert,hah! nk soh ak g mkn la niee..okei3,prot wait..k
trsa nk mkn ABC..ngidam niee..hahha





dapat lak mkn bnyak cmnie..memang masyukkk!!






teliur an..an..kest air liur uh..-_-'




walaweii..ko nk?aku nk?smua org nk..hahhahaha






abc..abc..abc..abc!!





five star!!sodp aeiii..


xtahan!!!wa chow lu nk g mkn abc..lalallalalala~ abc come to papa!come to papa! 

p/s: ln kali jgn tgk gmba nie =,='


hantu3!!

Posted by yanifahzi at 02:28 0 comments
rasa hari nie nk klua je, bosan gler dduk uma swe nie xd kje nk wt..fb3!! tu je la kje yg mmpu ak wt..hahah..yg ln punya kje mls wt,bole lak cmtu.. arnie ase nk cte psal hantu.korg mst xphm kn.okei2 story about ghost..hah,phm dh..aku tw korg mst ala2 mt salleh bru stail an..ok, crita dteruskan>>
cmnie cte die















       nie kisah benar dri family ak,asenya bnyk2 cte nie yg ak ase agk seram r..seram nieee..okei2..nk dpndekkan cte mlm kjadian tu pd hari khmis mlm jumaat,hah mst korg dh tw an mlm nie mlm ape..mlm utk swmi isteri,ahhaha..dh2,slh topik lak.. msa tu ak baru sekolh rendah drjh 6 kott..sbb mse tu nk upsr so ak nie slalu tdw lmbt..hah..jgn slh phm,bkn ak stdy tp tgk tv..hikhik..mlm tu ng syok2 tgk tv, ayh pgil lak..


msa tu ak tgk tv kt ruang tamu depn..adk beradik ak dua org je,ak gn abg ak..nk dpndekkan cte ag mlm tu ak bdua gn ayh ak. dia pngil ak pegi la blik dia sbb sore dia dry arh blik, ak nmpk dia baring nk tdw la tu kot..dia ckp gn ak jgn wt bsing men lari2 dia nk tdw..hah??lari2..gila ape ak nk men lari2 kt dlm uma,gn spe lak ak nk men lari..ln la ade jirn sebelh nk tumpg tdw ade gk nk men lari2 gn ak..haha..ok2, time tu ak nk gelak sbb tm tu ak xpkir pn mlm tu mlm jumaat..seigt ak kjdiaan tu dlm kul 10 lbeh kott.. ak ckp gn ayh ak ''okei2,org xmen lari2''..


than ak smbung la tgk tv..ak xpkir ape2 pn time tu sbb ade cte best kt tv uh.. ttbe ak tsntp kjup,eh..seigat ak td bkn ayh ak buat kje kt dlm blik bacaan dia k??eh..ttbe nek lak bulu roma nie..adoiii..makin gelabah ak tgk skeliling..aiii..bwu igt mlm tu mlm jumaat..ak lari terus g blik bacaan ayh..wah! ade ayh kt situ ng wt kje dgn pc dia..ak trus tnya gn xckup nafs ak nk ckp ''ayh,ayh..td ayh bring kt blik an???''..ayh tgk ak dgn penuh kepelikkan dn kehairanan,dia tnya ak knp gelabah sgt..''dri td ayh kt snie,kjup lg baru nk baring kt blik.skit lg nie siap''atoaiiii..tediam ak dengr ayh ckp cmtu..



spe kt blik??spe yg bring??spe yg ckp gn ak td??








jeng3!! nseb bek ak xnmpk cmnie..lau x lme dh pengsan time uh!

Saturday, 11 February 2012

we! 4ever~

Posted by yanifahzi at 01:40 0 comments
hari sabtu yg membosankn nie miss pulok kt kawei2 ak nie..siap ade nme group,knon famous r LOLIPOP. memang famous an,elehh..cm korg xpenh mkn bnde alah nie,mst penh an xyh nk bongak;)
hah..nme nie sempena group kteowg 7 ahli,nseb bek 7 lau 6 ahli nk gk wt nme group 6 jahanam..lg top,mletop..okei2 dh abeh explanation tentang band kteowg,bnd lak pulak..aweiiii..dh ckup2..nie klau ada deowg mst kecoh je uma swe kt muhibah uh,memang xkn ade istilah senyap uma uh..24 jam ade je sore yg kedengaran..huhaua..lg2 se minh nie capital a..meh ak tnjuk dak2 yg bajet2 hot nie*tmsok ak*hahaha.





 
nie ketua mafia group nie,mafia la sgt..just kidding,okei2 nmw dia hah dh ade kt ats uh so xpyh ssh2 ak nk menaip,eeheh..dia nie mtg skit tu yg tplih jd ktua n ag stu dia nie pndai,slalu gk tiru dia time kuiz o tst..slalu?memang tiap2 tst o kuiz tiru dia..hehe..kteowg an ske share2 nie>_<
next!!









cantikkan...okei2 dh2 ckup2 la puji dia cntk..thu dh mst korg ckp ''cntinya dia,comeinyadia''memang la,tgk r mmbe dia..hakhak..nk gk status mmbe uh..;D
 ok,enough drpd mroyan*mrpek*..nme dia NURHADZLIN HAMDAN..nice name an,ok2 dh..dak nie org KL,kl mali.dia nie memang ske wt lawak,lawak la gk..haha..frvrt dia memang slkeh xleh mention kt snie, 21 keats..grr..oi2,jgn slh tfsir,fvrt dia?ak pn xpsti..haha..bnyk kott..dh2,abeh psal minh nie..
SETERUSNYA!!

Z

Z


Z

Z

Z


Z




HAHAHA!!



nme dio RAIHANA AHMAD,N9 kad matrik 10f10**lupe!-_-'
sory tleps gelak tgk muke dio je den nk golk..dia nie ag r memang lurus bendul, klau ckp gn dia kne slow2 dn penuh perihatin klau nk dia phm..weiiweii..memang untung dpt mmbe cmnie,sbb dia ape nk tahu...sbb bole wt ak gelak..hahah..opss..sory2,xd niat pn nk gelak tp ble tgk muke dia time xphm memang cnfm korg nk gelak gk..but she is a nice person<<eglish lnguage dh klua ..haaa..ok,enough..
haaa..pasnie ag hot!hot la gk..amekk!!
grr










haa..korg mst puji2 dia..hah!ckup2..nme die AIDA SYAZWINA SAZALI
dak muao,jhor la kan,sme la dgn ak..jhor ngeri maju...haaa,,*xd kaitan lgsung*>_<
dia nie memang gila2 skit tp ble dia bd mood jgn berni sentuh..hahaha..kng abehh kne terajang,,hauaaua..so be careful..hakhak


v

v

v

v

v

v

v










jeng..jeng..jeng!!


FARAH BEE!!
brg pns!brg pns!hahah..sory farah xd niat nk lelong ko..ahahah..NOOR FARAH SYAHIDA SALEH,MELAKA BUKIT CINA
dia la pnyeri group kteowg nie,kira cm dia nie happy je.ada mslh o xd mslh tetap cool.rilex je..kdg2 bst gk jd dia nie ase cm xd mslh..hahahaha..fvrt dia yg xbole blh suke sgt mnum cawan letak bwh katil smp smggu bak kta dia nk wt expriment..hahah..farah2,gilar sehh lau lyan ko..;)
tp memang syokkk..


v

v

V

v

V


v

V

v

v

hah!!
sore dia nie la gegar muhibah,taman uma swe kteowg*ayt tunggang tebalik*


nma famous dia kt ats uh,nmpk an,,an,,nme betul dia SITI NORHAIZA HAZRAH KHAIRIL HASSANUSI N9
NME DIA BOLE THN GK..ak xtw la betu ke x tu ase cm betul..klebihan dia nie tang sore dia,begogar uma klau dgo dia jerit*begegar uma,nmpk no tpu*okei2..dh dia nie nmpk je ksr tp sbnanya dlm hati ada tamn..heheh..tp dia tetap bst gila2 jjur nie..ehheh




























haaaa....




















xabeh ag...
























last skli..






































me!me!me!
hhahahaha..aku la yg last..sbb.........malu nk ckp..sbb mngikut krendahan ak la pling rendh dlm group uh..hahah..sbnanya xd kaitan pn gn kerendahan,sje nk mation ak pling rendah..hakhak..*bangga*abeh dh,cte tang ak skit je,xkn ak nk puji dri sndri kot msuk bkul agkt sndri..hahah..































Friday, 10 February 2012

aku dia dn kamo!

Posted by yanifahzi at 23:45 0 comments

cinta memang sush nk diramalkan,klau la kte tahu siapa teman hidup kita kn best..xdla mnyakitkan aty sesiapa pn.cnta2,30 hari mencari cinta..hahhaha..bole pulk mcmtu,kta org cinta nie 
kdg2 mnyakitkan n kdg2 membhgiakan..myb betul.tp yg ak rse kskitan je skg nie coz org yg ak cinta pegi sbb org yg dia cinta.mcm kitaran mknn lak,igt x mse stdy sekolh rendah.proses kitaran mknn.ok,enough mrpek dh dry headlines.<<tslet lak bhsa mt salleh kt situ,okei3..nk tnjuk skit ex ak nie,comei kott tp sygnya xsetia.hampeh!


si mamt nie memang kuak asm,nseb bek comei(-_-)


alaa..cinta kan xbole dipaksa so bia la dia pegi dgn aman~*cam mati lak*eh,means dia bhgia gn gf dia.cinta xsmstinya memiliki kdg2 kne la bekorban skit utk kbhgiaan org yg kita syg,right?spe stuju push up ur hand..mst korg dh agkt tgn uh an,dh2 trun blik tgn uh>_<okei3..yg pegi bia la pegi yg kte nie mst la troskn hdup..hdup mst chill,enjoy baru hati xgundah..gundh gelana,merana2..hahah,ckup2 cte psal cinta dan mamt poyo yg aku dh tlnjur cinta nie,,be continue~*xd pun.sbnanya the end*;D
 

yanifahzi Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea